BALEA TEINT PERFEKTION - matirajuća krema za lice

U poslednja dva meseca vlada opšta pomama za Garnier 5sec Perfect Blur-om. Neke devojke ga obožavaju, dok ima i onih koje su ravnodušne jer su rezultati izostali. Ja sam ga testirala više puta, ali se nikada nisam odlučila za kupovinu, jer moja koža ne sarađuje dobro sa Garnierovim proizvodima za lice, te nisam htela da rizikujem ni sa ovim. A onda, jednog sunčanog dana sam se sasvim slučajno srela sa čudotvorcem u ljubičastom koji me je posle samo nekoliko dana korišćenja naterao da napišem ovaj post.

Kako Balea poručuje, Teint Perfektion je krema za savšen ten. Optički sakriva borice, pore, nejednakosti i sjaj, i to u roku od nekoliko sekundi nakon nanošenja. Posebni keramički mineralni pigmenti reflektuju svetlost tako da ten izgleda ujednačeno. Svilenkasta formula pruža gladak i nežan osećaj kože, dajući joj mat izgled. Namenjena je svim tipovima kože. 

Ukoliko zagledate sastojke, videćete da se tu našao i neizbežni silikon, koji je glavni i odgovorni za glatku površinu kože. Meni on ne smeta u kozmetičkim proizvodima (za sada), ali ako vam je koža osetljiva na silikon, možda bi trebali da preskočite ovu kremu.

Krema je upakovana u preslatku tubicu metalik ljubičaste boje, i sadrži 30ml. Tubica je mekana, napravljena od neke vrste (deblje) folije koja mi je u početku delovala jeftino, i da je tuba poluprazna, ali sam se prevarila!!! Unutra ima dovoljno kreme, a savitljivi momenat doprinosi lakšem istiskavanju proizvoda. Tubica ima uzani špicast vrh kroz koji izlazi proizvod, i nema prostora da istiskate više nego što je potrebno. 

Krema je fine, vazdušaste teksture mlečno-rozikaste boje. Nema parfema i, koliko god "njuškala", ni mrvica (bilo kakvog) mirisa se ne da osetiti. Još jedan razlog više da obožavam ovo čudo. :)


Možete je naneti na celo lice ili samo na delovima koje želite da matirate ili "poravnjate". Ja je koristim zavisno od raspoloženja, vremena i prilike. U oba slučaja, efekat je odličan. Kako je istaknutno i na kutiji, potrebno je da pre prajmera nanesete dnevnu kremu koja će štititi vašu kožu tokom dana, jer ova krema nema hranljivih sastojaka. 

Glatka nemasna formula omogućava lako razmazivanje, pa nije potrebno puno proizvoda za celo lice. Nema osećaja težine, a koža je svilenkasta i mekana na dodir. Lice se ne masti, i moja mešovita koža i T-zona je disciplinovana kada je obgrli ova kremica. Stvara nežni film na površini kože koji omogućava da puder koji nanosite preko klizi i lepo se razmaže. Popunjavanjem porica i borica koža lica je zaglađena, i sve izgleda zategnutije i lepše, i diiiivno na dodir.

Nosila sam ga ispod nekoliko različitih pudera da bih videla kako se ponaša sa različitim formulama, i sa svakim je davao odlične rezultate. Šminka je na mestu tokom celog dana, T-zona se manje presijava, a borice smejalice se nisu primećivale ni posle višesatnog pričanja i smejanja. 
Na slici ispod je pokušaj da vam pokažem kako lice izgleda samo sa dnevnom kremom (slika levo) i nakon prajmera (slika desno). Razlika nije drastična, lice je matirano, i porice su "zamrljane". Ipak, svilenkast osećaj na koži i zaglađena površina kože pod prstima (što fotoaparat ne može da zabeleži:)) jeste pravi rezultat koji ova krema ima na licu.

Meni je ovo čudašce pravo otkriće i za sada sam prezadovoljna. Nisam imala ni jednu reakciju na koži, i to mi je najbitnije. Iskreno, nikada nisam koristila prajmer u svojoj makeup rutini, ali sada shvatam da je ključni korak da šminka traje, a lice izgleda znatno bolje i urednije. 
Ukoliko ste u potrazi za prajmerom, predlažem da pružite šansu i ovoj kremici. Cena od 519din je sasvim primerena rezultatima koje daje, ako uzmete u obzir i činjenicu da Garnier 5sec Perfect Blur ima skoro pa isti sastav, samo po većoj ceni.

Da li ste već potražile ovog mališana na policama DM-a? Kakva su vaša očekivanja?




33 коментара:

  1. tek sam nabavila od garniera blur i na prvu mi se jako svida. mislim da cu i ovom dati priliku jer mi se jako svida efekt! :) (niki)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Taman ćeš posle Garniera moći da napraviš pravo poređenje, ja sam upoređivala sastav i tester, i razlika je neprimetna.

      Избриши
  2. Efekat je odličan, a i cena, možda je isprobam kad potrošim NYX prajmer :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja sam htela da probam NYX prajmer, ali me je ovaj presreo :) Ako probaš, daj poređenje ova dva da vidimo ko šta kako radi :D

      Избриши
  3. Odlican post, bas si lepo opisala. Moracu da probam ovaj prajmer

    ОдговориИзбриши
  4. Odličan post. Nisam želela da kupujem ovaj proizvod, ali posle tvog posta mislim da ću to uraditi. Imam problem sa proširenim porama, tako da mislim da će ovaj proizvod dobro doći. Kao i za bore smejalice. :)
    Hvala na ovom postu, divan je! :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala, Anci. :*
      Videces kad probas, pravi taman toliku razliku da sve legne na svoje mesto.

      Избриши
    2. Milena, kupila sam, i nema efekta, bar ne na pore, sto je meni najpotrebnije, koliku kolicinu stavljas?

      Избриши
    3. Ne znam koliko su ti izrazene pore, mada ono ne moze skroz da ih neutralise, vec opticki da ih zamrlja i pripremi za podlogu. Ne stavljam previse, uglavnom na obrazima gde su pore i na nos istiskam plasticno receno pola centimetra po strani. Ipak, jace bore i pore ne moze da zakamuflira.

      Избриши
    4. Moje pore su otprilike kao ove tvoje kada stavis, znaci tako malo izrazene, i mislila sam da ce skroz nestatti :( ali sam ga tek probala 2 puta, pa mozda se nesto promeni. Mislila sam nekako da ne stavljam dovoljno. A na borama smejalicama cu tek isprobati, pa se javljam. :)
      Zao mi je ako ne uspe kod mene ovaj proizvod. :(

      Избриши
  5. Sviđa mi se efekat, želela sam Garnier, ali sada njega brišem sa WL, a ubacujem ovaj. :)

    ОдговориИзбриши
  6. Razmisljala sam se izmedju Garniera i ove... i samo mi je jos teze sto duze razmisljam i citam sta devojke pisu o oba proizvoda :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Od nečeg mora da se počne :D
      Kad su recenzije 50:50, uvek krećem od jeftinije varijante :) Garnier prednjači u recenzijama, zato što se Balea skoro pojavila kod nas. Videćemo :D

      Избриши
  7. Wow. Efekat je bas vidljiv. Jedva cekam da i ja isprobam.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Drago mi je da su sličice uspele da prenesu kako izgleda, pošto mi osvetljenje nije išlo na ruku :D Probaj, probaj :)

      Избриши
  8. S obzirom da imam Perfect Blur i ne odgovara mi, zbog silikona mi je jako težak, bojim se da mi ni ovo ne bi odgovaralo :/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. :( Ako je već takva situacija, možda je bolje da ne rizikuješ kupujući još jedan proizvod koji ćeš izbegavati

      Избриши
  9. Imam Garnier, a uzela sam i Baleu prije par dana. Da sam znala da i Balea ima primer, ne bih kupovala garnierov. Jos sam vidjala ovo na policama ali kako ne pise make up base nisam ni zagledala detaljno :D
    Baleina baza je po teksturi slicnija NYXovoj. Meni odgovaraju obje jer nemam masnu kozu. Silikon mi ne smeta.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja sam tražila nešto sasvim drugo kad sam naišla na njega, nije posebno istaknut na polici. Čista slučajnost, privukla me je ljubičasta boja. Drago mi je da i tebi odgovara.

      Избриши
  10. definitivno cu morati da probam, imam te prosirene pore i uvek trazim nacin da ih "sakrijem" do skoro u Srbiji nismo mogli niti smo imali puno izbora sto se tice prajmera, ali sva sreca pa se eto stanje popravilo.probala sam jednom prilikom nesto skuplji benefit prajmer i to je to, posto ne mogu da ga nabavim u Srbiji, moram da se zadovoljim ovim.. odlican post! :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala, Mia. Nemam iskustva sa drugim brendovima, posebno ne sa Benefitom i tim "finijim" formulama. Ali za porice, mat izgled i glatku kozu mislim da ce ti odgovarati. :)

      Избриши
  11. Interesantna stvar. Nisam je ni zagledala posebno, a zaista mi treba nešto što će mi matirati ten, jer posebno sad u trudnoći, koža mi je postala masnija nego inače.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. :) Probaj onda sa ovim, vidi kako ti odgovara na kozi, posebno sada u tom divnom stanju :)

      Избриши
  12. Ne koristim primere, ne volim silikone ni u jednom obliku, a srecom i ne trebaju mi. Mada, za one koje vole, cula sam sa vise strana da je odlican i puno bolji od Garnier Blura. Mala ispravka samo zbog naslova- ovo je ipak klasican primer, a ne matirajuca krema, cisto da ne bi neko pomislio da to maze kao obicnu kremu. :-)
    Al ga Nijemci zakomplikovase sa naslovom koji je horor prevesti- optischer sofort Zauber :-))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja ga isto zovem prajmer, nego u nasoj maternjoj varijanti na deklaracijama i ceni u DM-u pise matirajuca krema, pa rekoh da ispratim za one koji ga traze pod tim nazivom.

      Избриши
  13. Sve pohvale za Baleu, neverovatan proizvod Preporuka. :) Odlican post.

    ОдговориИзбриши
  14. Анониман11. март 2015. 13:11

    moze li da se naaruci preko interneta i kako

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Koliko ja znam ne postoji opcija za internet kupovinu, ali je krema dostupna u svakom DM marketu.

      Избриши
  15. kupila sam kremu i moje pitanje je da li ona samo trenutno opticki smanjuje pore i da li treba da se maze kad negde idemo poput sminke ili trajno suzava pore maze se nekoliko puta na dan i posle nekog vremena kad ti se suze pore prestanes da koristis ?unapred hvala

    ОдговориИзбриши
  16. od koliko godina mora biti osoba da bi koristila kremuu?

    ОдговориИзбриши

button share
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BALEA TEINT PERFEKTION - matirajuća krema za lice

U poslednja dva meseca vlada opšta pomama za Garnier 5sec Perfect Blur-om. Neke devojke ga obožavaju, dok ima i onih koje su ravnodušne jer su rezultati izostali. Ja sam ga testirala više puta, ali se nikada nisam odlučila za kupovinu, jer moja koža ne sarađuje dobro sa Garnierovim proizvodima za lice, te nisam htela da rizikujem ni sa ovim. A onda, jednog sunčanog dana sam se sasvim slučajno srela sa čudotvorcem u ljubičastom koji me je posle samo nekoliko dana korišćenja naterao da napišem ovaj post.

Kako Balea poručuje, Teint Perfektion je krema za savšen ten. Optički sakriva borice, pore, nejednakosti i sjaj, i to u roku od nekoliko sekundi nakon nanošenja. Posebni keramički mineralni pigmenti reflektuju svetlost tako da ten izgleda ujednačeno. Svilenkasta formula pruža gladak i nežan osećaj kože, dajući joj mat izgled. Namenjena je svim tipovima kože. 

Ukoliko zagledate sastojke, videćete da se tu našao i neizbežni silikon, koji je glavni i odgovorni za glatku površinu kože. Meni on ne smeta u kozmetičkim proizvodima (za sada), ali ako vam je koža osetljiva na silikon, možda bi trebali da preskočite ovu kremu.

Krema je upakovana u preslatku tubicu metalik ljubičaste boje, i sadrži 30ml. Tubica je mekana, napravljena od neke vrste (deblje) folije koja mi je u početku delovala jeftino, i da je tuba poluprazna, ali sam se prevarila!!! Unutra ima dovoljno kreme, a savitljivi momenat doprinosi lakšem istiskavanju proizvoda. Tubica ima uzani špicast vrh kroz koji izlazi proizvod, i nema prostora da istiskate više nego što je potrebno. 

Krema je fine, vazdušaste teksture mlečno-rozikaste boje. Nema parfema i, koliko god "njuškala", ni mrvica (bilo kakvog) mirisa se ne da osetiti. Još jedan razlog više da obožavam ovo čudo. :)


Možete je naneti na celo lice ili samo na delovima koje želite da matirate ili "poravnjate". Ja je koristim zavisno od raspoloženja, vremena i prilike. U oba slučaja, efekat je odličan. Kako je istaknutno i na kutiji, potrebno je da pre prajmera nanesete dnevnu kremu koja će štititi vašu kožu tokom dana, jer ova krema nema hranljivih sastojaka. 

Glatka nemasna formula omogućava lako razmazivanje, pa nije potrebno puno proizvoda za celo lice. Nema osećaja težine, a koža je svilenkasta i mekana na dodir. Lice se ne masti, i moja mešovita koža i T-zona je disciplinovana kada je obgrli ova kremica. Stvara nežni film na površini kože koji omogućava da puder koji nanosite preko klizi i lepo se razmaže. Popunjavanjem porica i borica koža lica je zaglađena, i sve izgleda zategnutije i lepše, i diiiivno na dodir.

Nosila sam ga ispod nekoliko različitih pudera da bih videla kako se ponaša sa različitim formulama, i sa svakim je davao odlične rezultate. Šminka je na mestu tokom celog dana, T-zona se manje presijava, a borice smejalice se nisu primećivale ni posle višesatnog pričanja i smejanja. 
Na slici ispod je pokušaj da vam pokažem kako lice izgleda samo sa dnevnom kremom (slika levo) i nakon prajmera (slika desno). Razlika nije drastična, lice je matirano, i porice su "zamrljane". Ipak, svilenkast osećaj na koži i zaglađena površina kože pod prstima (što fotoaparat ne može da zabeleži:)) jeste pravi rezultat koji ova krema ima na licu.

Meni je ovo čudašce pravo otkriće i za sada sam prezadovoljna. Nisam imala ni jednu reakciju na koži, i to mi je najbitnije. Iskreno, nikada nisam koristila prajmer u svojoj makeup rutini, ali sada shvatam da je ključni korak da šminka traje, a lice izgleda znatno bolje i urednije. 
Ukoliko ste u potrazi za prajmerom, predlažem da pružite šansu i ovoj kremici. Cena od 519din je sasvim primerena rezultatima koje daje, ako uzmete u obzir i činjenicu da Garnier 5sec Perfect Blur ima skoro pa isti sastav, samo po većoj ceni.

Da li ste već potražile ovog mališana na policama DM-a? Kakva su vaša očekivanja?




33 коментара:

  1. tek sam nabavila od garniera blur i na prvu mi se jako svida. mislim da cu i ovom dati priliku jer mi se jako svida efekt! :) (niki)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Taman ćeš posle Garniera moći da napraviš pravo poređenje, ja sam upoređivala sastav i tester, i razlika je neprimetna.

      Избриши
  2. Efekat je odličan, a i cena, možda je isprobam kad potrošim NYX prajmer :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja sam htela da probam NYX prajmer, ali me je ovaj presreo :) Ako probaš, daj poređenje ova dva da vidimo ko šta kako radi :D

      Избриши
  3. Odlican post, bas si lepo opisala. Moracu da probam ovaj prajmer

    ОдговориИзбриши
  4. Odličan post. Nisam želela da kupujem ovaj proizvod, ali posle tvog posta mislim da ću to uraditi. Imam problem sa proširenim porama, tako da mislim da će ovaj proizvod dobro doći. Kao i za bore smejalice. :)
    Hvala na ovom postu, divan je! :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala, Anci. :*
      Videces kad probas, pravi taman toliku razliku da sve legne na svoje mesto.

      Избриши
    2. Milena, kupila sam, i nema efekta, bar ne na pore, sto je meni najpotrebnije, koliku kolicinu stavljas?

      Избриши
    3. Ne znam koliko su ti izrazene pore, mada ono ne moze skroz da ih neutralise, vec opticki da ih zamrlja i pripremi za podlogu. Ne stavljam previse, uglavnom na obrazima gde su pore i na nos istiskam plasticno receno pola centimetra po strani. Ipak, jace bore i pore ne moze da zakamuflira.

      Избриши
    4. Moje pore su otprilike kao ove tvoje kada stavis, znaci tako malo izrazene, i mislila sam da ce skroz nestatti :( ali sam ga tek probala 2 puta, pa mozda se nesto promeni. Mislila sam nekako da ne stavljam dovoljno. A na borama smejalicama cu tek isprobati, pa se javljam. :)
      Zao mi je ako ne uspe kod mene ovaj proizvod. :(

      Избриши
  5. Sviđa mi se efekat, želela sam Garnier, ali sada njega brišem sa WL, a ubacujem ovaj. :)

    ОдговориИзбриши
  6. Razmisljala sam se izmedju Garniera i ove... i samo mi je jos teze sto duze razmisljam i citam sta devojke pisu o oba proizvoda :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Od nečeg mora da se počne :D
      Kad su recenzije 50:50, uvek krećem od jeftinije varijante :) Garnier prednjači u recenzijama, zato što se Balea skoro pojavila kod nas. Videćemo :D

      Избриши
  7. Wow. Efekat je bas vidljiv. Jedva cekam da i ja isprobam.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Drago mi je da su sličice uspele da prenesu kako izgleda, pošto mi osvetljenje nije išlo na ruku :D Probaj, probaj :)

      Избриши
  8. S obzirom da imam Perfect Blur i ne odgovara mi, zbog silikona mi je jako težak, bojim se da mi ni ovo ne bi odgovaralo :/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. :( Ako je već takva situacija, možda je bolje da ne rizikuješ kupujući još jedan proizvod koji ćeš izbegavati

      Избриши
  9. Imam Garnier, a uzela sam i Baleu prije par dana. Da sam znala da i Balea ima primer, ne bih kupovala garnierov. Jos sam vidjala ovo na policama ali kako ne pise make up base nisam ni zagledala detaljno :D
    Baleina baza je po teksturi slicnija NYXovoj. Meni odgovaraju obje jer nemam masnu kozu. Silikon mi ne smeta.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja sam tražila nešto sasvim drugo kad sam naišla na njega, nije posebno istaknut na polici. Čista slučajnost, privukla me je ljubičasta boja. Drago mi je da i tebi odgovara.

      Избриши
  10. definitivno cu morati da probam, imam te prosirene pore i uvek trazim nacin da ih "sakrijem" do skoro u Srbiji nismo mogli niti smo imali puno izbora sto se tice prajmera, ali sva sreca pa se eto stanje popravilo.probala sam jednom prilikom nesto skuplji benefit prajmer i to je to, posto ne mogu da ga nabavim u Srbiji, moram da se zadovoljim ovim.. odlican post! :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala, Mia. Nemam iskustva sa drugim brendovima, posebno ne sa Benefitom i tim "finijim" formulama. Ali za porice, mat izgled i glatku kozu mislim da ce ti odgovarati. :)

      Избриши
  11. Interesantna stvar. Nisam je ni zagledala posebno, a zaista mi treba nešto što će mi matirati ten, jer posebno sad u trudnoći, koža mi je postala masnija nego inače.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. :) Probaj onda sa ovim, vidi kako ti odgovara na kozi, posebno sada u tom divnom stanju :)

      Избриши
  12. Ne koristim primere, ne volim silikone ni u jednom obliku, a srecom i ne trebaju mi. Mada, za one koje vole, cula sam sa vise strana da je odlican i puno bolji od Garnier Blura. Mala ispravka samo zbog naslova- ovo je ipak klasican primer, a ne matirajuca krema, cisto da ne bi neko pomislio da to maze kao obicnu kremu. :-)
    Al ga Nijemci zakomplikovase sa naslovom koji je horor prevesti- optischer sofort Zauber :-))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja ga isto zovem prajmer, nego u nasoj maternjoj varijanti na deklaracijama i ceni u DM-u pise matirajuca krema, pa rekoh da ispratim za one koji ga traze pod tim nazivom.

      Избриши
  13. Sve pohvale za Baleu, neverovatan proizvod Preporuka. :) Odlican post.

    ОдговориИзбриши
  14. Анониман11. март 2015. 13:11

    moze li da se naaruci preko interneta i kako

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Koliko ja znam ne postoji opcija za internet kupovinu, ali je krema dostupna u svakom DM marketu.

      Избриши
  15. kupila sam kremu i moje pitanje je da li ona samo trenutno opticki smanjuje pore i da li treba da se maze kad negde idemo poput sminke ili trajno suzava pore maze se nekoliko puta na dan i posle nekog vremena kad ti se suze pore prestanes da koristis ?unapred hvala

    ОдговориИзбриши
  16. od koliko godina mora biti osoba da bi koristila kremuu?

    ОдговориИзбриши