Moja lekcija o Beauty Blender-u

Ako imate bjuti jajašce od sunđera, sigurno znate da njegovo čišćenje i održavanje povremeno može da bude pain in the glass ukoliko u žurbi zaboravite da ga okupate na vreme. Ako kod vas to nije slučaj, onda ste odgovorne vlasnice kojima uputstvo za upotrebu nije potrebno. Ja sam svoju lekciju sama naučila, ne tako što sam "otkrila toplu vodu", već istu i sapun upotrebila da saniram štetu koju sam u trenutku nepažnje nanela svom mezimcu. Pa da podelim sa vama, jer kako kažu na tuđim se greškama uči.


Ebelin Beauty Blender imam već pola godine. Koristim ga svakog dana i nakon svakog korišćenja ga perem. Za pranje sam koristila gel za pranje i toplu vodu, i ta kombinacija je uspešno ispirala sve tragove pudera u njemu. Naravno, pravilo da se pre korišćenja sunđer nakvasi vodom je uvek ispoštovano. Uvek je bio čist, skoro pa ko nov ako izuzmemo rane od noktiju koji su se povremeno urezivali u njega pri pranju. Kakav je takav je, moj je. 
Onda jednog nesrećnog šarenog petka obavim sav haos vezan za post, našminkam se uredno i islikam, počistim nered za sobom ali sunđer osta neopran, ne znam kako. Eto, desilo se! Odem na nekoliko dana od kuće, vratim se i zateknem mog ne tako pink Sunđer Boba kako ima besprekornu fasadu pudera, doduše malo sasušenu i naboranu. Ko da sam traktorsku gumu čistila njime, a ne šminkala. Perem jednom, dva puta, metoda ista... Ni da makne. Fleke sa svih strana, i u ranama od noktiju, a svako istiskavanje ne izbacuje vodu nego puder. Kao da je nojevo jaje, a ne sunđerče veličine dlana. Razmotrim situaciju i u obzir uzmem bakterije koje su se sigurno razvile u antibakterijskom sunđeru, i već sledećim odlaskom u DM kupim sebi novu igračku. Kako sam emotivno vezana za svoje alatke, nisam bacila stari sunđer, nego ga povlačim po fioci kao da će nečemu da mi služi. Srećom, jednom mi se isplatilo što sam hrčak.


Onda sa novim sunđerom okrenem novi list. Redovno kvašenje pre korišćenja, još redovnije pranje nakon. Opet odem na nekoliko dana, ovog puta i sunđer ponesem ali zaboravim gel za pranje. Svesna da moram da ga operem, nađem u neseseru sapun za celulit (da, Klementinin), nasapunjam sunđer i imam šta da vidim. 
Stay Matte puder teče kao voda, i za sekund mi sunđerče zablistalo kao novo. Jeste da je gel dobro služio svrsi, ali je ipak trebalo malo vremena da se sve skine. Sa sapunom, no problemo. Jedini napor je da se nasapunja i istiska voda. Pretpostavljam da je sa svakim sapunom isto, nije to do ovog mog, jedino ako anticelulit dejstvo ne izjeda masnoću koju ostavlja puder. A da sam malo bolje slušala majku, shvatila bih zašto za fleke uvek koristi sapun.


Dođem kući, otvorim fioku, vidim leš Boba i upali se lampica. Nasapunjam staro sunđerče, moralo je više puta, ipak su slojevi u pitanju i wooilaaaa!

Sada imam dva sunđerčeta i novo sredstvo za njihovo pranje. Ovo prvo sunđerče izgleda starije jer je prošlo sve i svašta, ali sada iz njega teče čista voda i to je najbitnije. Ovo drugo je finije i novije, pa ću ga štedeti neko vreme. Sad su dobili i prinovu iz Essence Bloom me up kolekcije, samo sa drškom tako da imam pravu malu porodicu sunđerčića. 

Šta smo naučili:
1. Pre korišćenja nakvasite sunđer vodom kako bi upio što manje pudera
2. Nakon korišćenja, operite ga u što kraćem roku, bar na kraju dana
3. Koristite toplu vodu i sredstvo koje može da razbije masnoću od pudera, u mom slučaju sapun bilo koje vrste (ja imam ove Klementinine, pa mi sad dođe ko jaje od čokolade :))
4. Ne odustajte od svojih ljubimaca i čuvajte ih dobro dok vas kanta ne rastavi.
5. Amin! :))))

Eto, nadam se da će nekome ovi nabacani pasusi biti od pomoći ukoliko imate sličan problem. Sigurno postoje neka efikasnija sredstva, ali zašto da komplikujemo stvari kada sapun "odlično uklanja skorelu masnoću". Ne, ne pokušavajte sa Ferijem, neka ga on u kuhinji!

A ako još uvek nemate svog sunđerka, ima ih u DM-u po ceni od 350din. Traju dugo (ako ih perete :))) i neprevaziđeni su za nanošenje pudera i korektora.

Čime vi perete svoje četkice i sunđere?

29 коментара:

  1. Vrlo iscrpan post :-)
    ja nemam sundjer, vrc koristim one manje trouglove i prste..volela bih uzeti tako jedan bolji sundjer ili cetku za tecni puder mada nisam sigurna da li bih ja to stigla da perem stalno..mislim nasminkam se i odmah jurim iz kuce, kako stignes da peres ?
    ja sam svoje cetke za sminkanje prala gelom za tusiranje, ili ponekad sapunom..nasa beauty trenerka u avonu mi je skoro otkrila da probam sa samponom pa sa regeeratorom..moguti reci da mi se to dopada, cetkice su posle bas mekane:-)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. :) Kad je jednom koriscen ne treba puno vremena da se ispere, minut dva. Mada nije obavezno da ga peres istog trenutka, jer ako si ga nakvasila pre koriscenja moze onda moze da saceka vece a da ne upije i ne osusi sav puder u njemu koji kasnije ostavlja fleke.
      Ja cetkice isto perem samponom, ponekad ih razmazim regeneratorm ili maslinovim uljem. Moze i gel za tusiranje, bitno da lepo napravi penu da djavoli izadju napolje. Ako trazis sundjer za puder, ovaj je stvarno odlican, jeftin u odnosu na period koji ce ti trajati.

      Избриши
  2. Simpatican post i jako duhovit ;)
    Sto se bb- tice imam ih i koristim jako dugo, ali uvek ih operem odmah nakon koriscenja, tako da nisam imala poteskoce oko pranja ;) Perem ih antibakterijskim sapunom i nikada mi do sad nisu ostale fleke i ostaci pudera, ali lepo je sto si podelila ovo sa nama, i verujem da ce mnogima ovaj post biti od koristi ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala, M <3 Da sam malo pretrazila internet videla bih da sapun odlicno pere, ali sam sama izvukla pouku. I ja se nadam da ce bar neko naci resenje u ovom postu. :)

      Избриши
  3. Анониман6. мај 2014. 01:28

    Jedan mali savet i trik :) Kada ne mozes da operes sundjercic, nakvasi ga, a u ruci pomesaj neko ulje (moze i jestivo) i sredstvo kojim peres sundjercic (sampon, gel?) i onda sa tim oper sundjer. Ako je jako prljav ponovi dva tri puta i na kraju isperi samo gelom. Javi jel uspelo :) :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Vidis, da mi je to palo na pamet odustala bih jer bih sigurno zakljucila da necu moci da isperem. Stavljam ponekad maslinovo ulje kad perem cetkice, a za sundjer mi ne bi palo na pamet. Probam obavezno i javljam! Hvalaaa :)

      Избриши
  4. JA koristim dove sapun za pranje sundjercica, doduse nemam jos ovaj beauty blender ali na onim obicnima je super. Moc uklanjanja fleka koju ima dove sapun sam sasvim slucajno otkrila kada mi se prosuo maxfactor puder po krem majci. Od tada i sa belih stvari skidam fleke sa njim, sa satenskih torbica i sl. Cak ga i brat koristi, kada radi "muske" poslove oko kola i zaprlja ruke.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E, ja imam ponekad problem da skinem fleke od pudera i upropastila sam omiljenu kosuljicu. Tako da cu da te poslusam i kupim dove. Hvala! :*

      Избриши
  5. Super post,bravo! I ja mog ljubimca perem sapunom i kao nov je. Probala sam i sa tecnim sapunom,ali ne opere ga dobro kao obican sapun...:)

    ОдговориИзбриши
  6. Feri za sudove, draga moja i pufff - ne istane nista :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ozbiljno? Ne bi mi palo na pamet nikad da uzmem Feri, ali si mi sada dala ideju ako je stvarno dobro. Ako me zezas, nacicu te :))))

      Избриши
  7. Meni su ovi sundjeri mnogo slatki na izgled, cinjenica je da se sundjerima inace lepse utakpa tecni puder, ali ja ih ne krostim, lice mi je osetljjivo i smem samo cistim prstima da nanosim puder a posle setujem cetkama rumenilo i sl. A sto se tice pranja cetki, tu je kombinacija sapuna, sampona ili ferija kao sto rece prethodna citateljka :), jedini problem je sto mi cesto od pranja propadnu cetke, tako da ih mozda nesto brze bacam, i kupujem nove. Dobar je post :) unosi svezinu :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Evo je i ona sa Ferijem. :))) Probacu jednom cisto da vidim da li stvarno moze, mislim znam da ce pojesti fleke ali me strah da mi lice ne pojedu bubuljice.
      Sundjercici su odlicni i nisam imala problema sa bubuljicama od njih, ali ako vec imas osetljivu kozu bolje izbegavaj. Hvala za predlog :D

      Избриши
  8. Анониман6. мај 2014. 07:13

    Jako dobar post. Ja mog cuvam kao oci u glavi. :)

    I da, zar se ne kaze "pain in the ass"? :D Just sayin'.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala, drago mi je. :) A kaze se bas tako po tvome, nego sam ja zbog politicke korektnosti i pristojnosti dodala gl, mada u boldovanom delu reci lezi moja poruka. :D

      Избриши
  9. Nisam ljubitelj sunđera, više volim četke (ovo zvuči ko da pričam o ribanju kuće a ne o šminkanju haha :-D )
    Nekad ih perem bebi šamponom, nekad deterdžentom za sudove, mada ima jedna čarobna tečnost koja jako brzo čisti četkice, ali neću da otkrivam tajne profi šminkera ;-) ko zna zna :-)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Meni je za puder zgodniji sundjer, a možda samo nemam dovoljno dobru četku da me mazi :D Meni su sasvim dovoljne ove kućne sapunjalice za pranje ove moje skromne skupine četkica, a profi šminkanje zaslužuje i profi negu :)

      Избриши
  10. Анониман7. мај 2014. 00:39

    gde ga odlazes izmedju 2 koriscenja? ja sam malo u fazonu nakupice se tu bakterije iako je opran...neka kutijica, nesto?? :)))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Cuvam ga u kutijici od stapica za usi, velika taman da stane sundjerak. Moze i u njegovoj kutijici mada kad je mokar ne moze lepop da stane u nju, tako da mu treba vise prostora.

      Избриши
  11. Primetila sam da kada direktno stavim puder na sundjer ostanu mi fleke na sundjeru, a kada stavim puder direktno na lice nemam problema sa tim. Nek neko nauci na mojim greskama :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. To si u pravu a ja sam zaboravila da spomenem, ne treba da se stavlja puder direktno na njega jer ostaju fleke, nego natackas lice pa onda namaz razmaz. Odlican savet :D

      Избриши
  12. Genijalno! :D
    Ja ne koristim spužvice, ali kistove perem blagim šamponima, baby kupkama, sredstvima baš za pranje kistova, a za najtvrdokornije koristim kruti sapun.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. :D
      Ja cetkice perem blagim samponom ili baleinim gelom za pranje lica. Mada sapun koristim za masne senke i korektor i potrebno mu je samo nekoliko sekundi.

      Избриши
  13. Ili deterdžent za posuđe ili baby šampon- to su moja ''tajna'' sredstva za uklanjanje šminke s četkica i sunđera. Deterdžent razredim, no ako skidam Revlonov Colorstay- onda sipam direkt iz bočice, koncentrovani :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I ti koristis deterdzent? Stvarno mi nikad ne bi palo na pamet da se uhvatim za deterdzent, ali ovako na preporuke vas iskusnih moram da probam. Verujem da ubija masnocu od pudera. A Colorstay-u stvarno treba nesto jako da ga "odlepi" od sundjera.

      Избриши
  14. :) ja ga perem Ferijem za sudove ! Sve skida..

    ОдговориИзбриши
  15. Da li je normalno da se naduje posle pvog pranja?

    ОдговориИзбриши

button share
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Moja lekcija o Beauty Blender-u

Ako imate bjuti jajašce od sunđera, sigurno znate da njegovo čišćenje i održavanje povremeno može da bude pain in the glass ukoliko u žurbi zaboravite da ga okupate na vreme. Ako kod vas to nije slučaj, onda ste odgovorne vlasnice kojima uputstvo za upotrebu nije potrebno. Ja sam svoju lekciju sama naučila, ne tako što sam "otkrila toplu vodu", već istu i sapun upotrebila da saniram štetu koju sam u trenutku nepažnje nanela svom mezimcu. Pa da podelim sa vama, jer kako kažu na tuđim se greškama uči.


Ebelin Beauty Blender imam već pola godine. Koristim ga svakog dana i nakon svakog korišćenja ga perem. Za pranje sam koristila gel za pranje i toplu vodu, i ta kombinacija je uspešno ispirala sve tragove pudera u njemu. Naravno, pravilo da se pre korišćenja sunđer nakvasi vodom je uvek ispoštovano. Uvek je bio čist, skoro pa ko nov ako izuzmemo rane od noktiju koji su se povremeno urezivali u njega pri pranju. Kakav je takav je, moj je. 
Onda jednog nesrećnog šarenog petka obavim sav haos vezan za post, našminkam se uredno i islikam, počistim nered za sobom ali sunđer osta neopran, ne znam kako. Eto, desilo se! Odem na nekoliko dana od kuće, vratim se i zateknem mog ne tako pink Sunđer Boba kako ima besprekornu fasadu pudera, doduše malo sasušenu i naboranu. Ko da sam traktorsku gumu čistila njime, a ne šminkala. Perem jednom, dva puta, metoda ista... Ni da makne. Fleke sa svih strana, i u ranama od noktiju, a svako istiskavanje ne izbacuje vodu nego puder. Kao da je nojevo jaje, a ne sunđerče veličine dlana. Razmotrim situaciju i u obzir uzmem bakterije koje su se sigurno razvile u antibakterijskom sunđeru, i već sledećim odlaskom u DM kupim sebi novu igračku. Kako sam emotivno vezana za svoje alatke, nisam bacila stari sunđer, nego ga povlačim po fioci kao da će nečemu da mi služi. Srećom, jednom mi se isplatilo što sam hrčak.


Onda sa novim sunđerom okrenem novi list. Redovno kvašenje pre korišćenja, još redovnije pranje nakon. Opet odem na nekoliko dana, ovog puta i sunđer ponesem ali zaboravim gel za pranje. Svesna da moram da ga operem, nađem u neseseru sapun za celulit (da, Klementinin), nasapunjam sunđer i imam šta da vidim. 
Stay Matte puder teče kao voda, i za sekund mi sunđerče zablistalo kao novo. Jeste da je gel dobro služio svrsi, ali je ipak trebalo malo vremena da se sve skine. Sa sapunom, no problemo. Jedini napor je da se nasapunja i istiska voda. Pretpostavljam da je sa svakim sapunom isto, nije to do ovog mog, jedino ako anticelulit dejstvo ne izjeda masnoću koju ostavlja puder. A da sam malo bolje slušala majku, shvatila bih zašto za fleke uvek koristi sapun.


Dođem kući, otvorim fioku, vidim leš Boba i upali se lampica. Nasapunjam staro sunđerče, moralo je više puta, ipak su slojevi u pitanju i wooilaaaa!

Sada imam dva sunđerčeta i novo sredstvo za njihovo pranje. Ovo prvo sunđerče izgleda starije jer je prošlo sve i svašta, ali sada iz njega teče čista voda i to je najbitnije. Ovo drugo je finije i novije, pa ću ga štedeti neko vreme. Sad su dobili i prinovu iz Essence Bloom me up kolekcije, samo sa drškom tako da imam pravu malu porodicu sunđerčića. 

Šta smo naučili:
1. Pre korišćenja nakvasite sunđer vodom kako bi upio što manje pudera
2. Nakon korišćenja, operite ga u što kraćem roku, bar na kraju dana
3. Koristite toplu vodu i sredstvo koje može da razbije masnoću od pudera, u mom slučaju sapun bilo koje vrste (ja imam ove Klementinine, pa mi sad dođe ko jaje od čokolade :))
4. Ne odustajte od svojih ljubimaca i čuvajte ih dobro dok vas kanta ne rastavi.
5. Amin! :))))

Eto, nadam se da će nekome ovi nabacani pasusi biti od pomoći ukoliko imate sličan problem. Sigurno postoje neka efikasnija sredstva, ali zašto da komplikujemo stvari kada sapun "odlično uklanja skorelu masnoću". Ne, ne pokušavajte sa Ferijem, neka ga on u kuhinji!

A ako još uvek nemate svog sunđerka, ima ih u DM-u po ceni od 350din. Traju dugo (ako ih perete :))) i neprevaziđeni su za nanošenje pudera i korektora.

Čime vi perete svoje četkice i sunđere?

29 коментара:

  1. Vrlo iscrpan post :-)
    ja nemam sundjer, vrc koristim one manje trouglove i prste..volela bih uzeti tako jedan bolji sundjer ili cetku za tecni puder mada nisam sigurna da li bih ja to stigla da perem stalno..mislim nasminkam se i odmah jurim iz kuce, kako stignes da peres ?
    ja sam svoje cetke za sminkanje prala gelom za tusiranje, ili ponekad sapunom..nasa beauty trenerka u avonu mi je skoro otkrila da probam sa samponom pa sa regeeratorom..moguti reci da mi se to dopada, cetkice su posle bas mekane:-)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. :) Kad je jednom koriscen ne treba puno vremena da se ispere, minut dva. Mada nije obavezno da ga peres istog trenutka, jer ako si ga nakvasila pre koriscenja moze onda moze da saceka vece a da ne upije i ne osusi sav puder u njemu koji kasnije ostavlja fleke.
      Ja cetkice isto perem samponom, ponekad ih razmazim regeneratorm ili maslinovim uljem. Moze i gel za tusiranje, bitno da lepo napravi penu da djavoli izadju napolje. Ako trazis sundjer za puder, ovaj je stvarno odlican, jeftin u odnosu na period koji ce ti trajati.

      Избриши
  2. Simpatican post i jako duhovit ;)
    Sto se bb- tice imam ih i koristim jako dugo, ali uvek ih operem odmah nakon koriscenja, tako da nisam imala poteskoce oko pranja ;) Perem ih antibakterijskim sapunom i nikada mi do sad nisu ostale fleke i ostaci pudera, ali lepo je sto si podelila ovo sa nama, i verujem da ce mnogima ovaj post biti od koristi ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala, M <3 Da sam malo pretrazila internet videla bih da sapun odlicno pere, ali sam sama izvukla pouku. I ja se nadam da ce bar neko naci resenje u ovom postu. :)

      Избриши
  3. Анониман6. мај 2014. 01:28

    Jedan mali savet i trik :) Kada ne mozes da operes sundjercic, nakvasi ga, a u ruci pomesaj neko ulje (moze i jestivo) i sredstvo kojim peres sundjercic (sampon, gel?) i onda sa tim oper sundjer. Ako je jako prljav ponovi dva tri puta i na kraju isperi samo gelom. Javi jel uspelo :) :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Vidis, da mi je to palo na pamet odustala bih jer bih sigurno zakljucila da necu moci da isperem. Stavljam ponekad maslinovo ulje kad perem cetkice, a za sundjer mi ne bi palo na pamet. Probam obavezno i javljam! Hvalaaa :)

      Избриши
  4. JA koristim dove sapun za pranje sundjercica, doduse nemam jos ovaj beauty blender ali na onim obicnima je super. Moc uklanjanja fleka koju ima dove sapun sam sasvim slucajno otkrila kada mi se prosuo maxfactor puder po krem majci. Od tada i sa belih stvari skidam fleke sa njim, sa satenskih torbica i sl. Cak ga i brat koristi, kada radi "muske" poslove oko kola i zaprlja ruke.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E, ja imam ponekad problem da skinem fleke od pudera i upropastila sam omiljenu kosuljicu. Tako da cu da te poslusam i kupim dove. Hvala! :*

      Избриши
  5. Super post,bravo! I ja mog ljubimca perem sapunom i kao nov je. Probala sam i sa tecnim sapunom,ali ne opere ga dobro kao obican sapun...:)

    ОдговориИзбриши
  6. Feri za sudove, draga moja i pufff - ne istane nista :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ozbiljno? Ne bi mi palo na pamet nikad da uzmem Feri, ali si mi sada dala ideju ako je stvarno dobro. Ako me zezas, nacicu te :))))

      Избриши
  7. Meni su ovi sundjeri mnogo slatki na izgled, cinjenica je da se sundjerima inace lepse utakpa tecni puder, ali ja ih ne krostim, lice mi je osetljjivo i smem samo cistim prstima da nanosim puder a posle setujem cetkama rumenilo i sl. A sto se tice pranja cetki, tu je kombinacija sapuna, sampona ili ferija kao sto rece prethodna citateljka :), jedini problem je sto mi cesto od pranja propadnu cetke, tako da ih mozda nesto brze bacam, i kupujem nove. Dobar je post :) unosi svezinu :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Evo je i ona sa Ferijem. :))) Probacu jednom cisto da vidim da li stvarno moze, mislim znam da ce pojesti fleke ali me strah da mi lice ne pojedu bubuljice.
      Sundjercici su odlicni i nisam imala problema sa bubuljicama od njih, ali ako vec imas osetljivu kozu bolje izbegavaj. Hvala za predlog :D

      Избриши
  8. Анониман6. мај 2014. 07:13

    Jako dobar post. Ja mog cuvam kao oci u glavi. :)

    I da, zar se ne kaze "pain in the ass"? :D Just sayin'.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala, drago mi je. :) A kaze se bas tako po tvome, nego sam ja zbog politicke korektnosti i pristojnosti dodala gl, mada u boldovanom delu reci lezi moja poruka. :D

      Избриши
  9. Nisam ljubitelj sunđera, više volim četke (ovo zvuči ko da pričam o ribanju kuće a ne o šminkanju haha :-D )
    Nekad ih perem bebi šamponom, nekad deterdžentom za sudove, mada ima jedna čarobna tečnost koja jako brzo čisti četkice, ali neću da otkrivam tajne profi šminkera ;-) ko zna zna :-)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Meni je za puder zgodniji sundjer, a možda samo nemam dovoljno dobru četku da me mazi :D Meni su sasvim dovoljne ove kućne sapunjalice za pranje ove moje skromne skupine četkica, a profi šminkanje zaslužuje i profi negu :)

      Избриши
  10. Анониман7. мај 2014. 00:39

    gde ga odlazes izmedju 2 koriscenja? ja sam malo u fazonu nakupice se tu bakterije iako je opran...neka kutijica, nesto?? :)))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Cuvam ga u kutijici od stapica za usi, velika taman da stane sundjerak. Moze i u njegovoj kutijici mada kad je mokar ne moze lepop da stane u nju, tako da mu treba vise prostora.

      Избриши
  11. Primetila sam da kada direktno stavim puder na sundjer ostanu mi fleke na sundjeru, a kada stavim puder direktno na lice nemam problema sa tim. Nek neko nauci na mojim greskama :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. To si u pravu a ja sam zaboravila da spomenem, ne treba da se stavlja puder direktno na njega jer ostaju fleke, nego natackas lice pa onda namaz razmaz. Odlican savet :D

      Избриши
  12. Genijalno! :D
    Ja ne koristim spužvice, ali kistove perem blagim šamponima, baby kupkama, sredstvima baš za pranje kistova, a za najtvrdokornije koristim kruti sapun.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. :D
      Ja cetkice perem blagim samponom ili baleinim gelom za pranje lica. Mada sapun koristim za masne senke i korektor i potrebno mu je samo nekoliko sekundi.

      Избриши
  13. Ili deterdžent za posuđe ili baby šampon- to su moja ''tajna'' sredstva za uklanjanje šminke s četkica i sunđera. Deterdžent razredim, no ako skidam Revlonov Colorstay- onda sipam direkt iz bočice, koncentrovani :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I ti koristis deterdzent? Stvarno mi nikad ne bi palo na pamet da se uhvatim za deterdzent, ali ovako na preporuke vas iskusnih moram da probam. Verujem da ubija masnocu od pudera. A Colorstay-u stvarno treba nesto jako da ga "odlepi" od sundjera.

      Избриши
  14. :) ja ga perem Ferijem za sudove ! Sve skida..

    ОдговориИзбриши
  15. Da li je normalno da se naduje posle pvog pranja?

    ОдговориИзбриши