Kućni frizeraj: REVLON COLOR SILK


Nekoliko blogerki (npr. DiGolubović, SnowWhiteZdrava kosa) je pisalo o svom trnovitom putu ka pronalaženju idealne farbe za kosu. Pronašla sam se u njihovim mukama, jer sam imala dosta promašaja u postizanju prave nijanse.
Do pre nekoliko meseci, kosa mi je bila ekstremno duga - stepenasto ošišana, kako su mi u jednom salonu opisali kada sam se raspitivala za cenu farbanja. Imam gustu i jaku kosu, koja je prilično zdrava ako uzmemo u obzir stalno feniranje i stilizovanje presom/figarom. Jednog dana, kosa mi se namestila tako da mi je napred ostao samo prvi, najkraći stepen i tu se desio KLIK - ošišam se na pola dužine, malo ispod ramena. I bila je to jedna od boljih odluka što se kose tiče. Kosa mi je zdravija i sjajnija, a oblikovanje je lakše i brže.

E sada, boja! Moja prirodna boja je tamno pepeljasto smeđa (ako se to tako može opisati) i ni za šta je ne bih menjala. Odgovarala je mom tenu, i obrvama koje su prirodno guste i crne. Jedina stvar koja mi je dosadila je pramičak plavi na Mileninoj glavi :). Plavi, tj. beli pramen na desnoj strani, baš na profilu mi je povremeno bio slaba tačka, zato što kada zavežem kosu u konjski rep, ta strana mi se nikada nije sviđala (iako su svi oduševljeni time), a ni šiške nisam mogla kao čovek da isečem, jer je desna strana uvek bila svetlija i nekako šuplja. Tako da sam ga uvek krila i kamuflirala prebacivanjem kose na tu stranu. U tom predelu kosa mi je tanka i svilenkasta,što je bilo problem kod farbanja, jer je toliko tvrdoglav da se samo malo zafarba, i posle nekoliko pranja pobeli i vrati se na staro.

Prvi put sam se farbala u II razredu srednje škole, i to mogu nazvati najvećim promašajem u životu. Kada su mi svi govorili da imam divnu kosu i da mi to ne treba, ja sam bila pametna i u inat svima sama kupila Garnier farbu u nekoj med nijansi i sredila se. Srećom, dokaze imam samo u štampanoj varijanti, tako da se neću truditi da delim slike. Samo zamislite kako to stoji tamnim obrvama i trepavicama. Sreća broj dva je da sam i sa obrvama eksperimentisala u tom periodu, pa su bile tanke i ne toliko primetne.  :) Bilo, ne ponovilo se. Posle prvog farbanja, uvidela sam grešku, prefarbala se u tamno braon, i pustila da prirodna boja ponovo izraste. Tu sam sebi rekla da se neću farbati sve dok ne osedim. Prolazile godine (tačnije 6), a onda....
A onda sam osedela... :(((((((( Ne potpuno, ali taman toliko da više ne mogu da počupam jednu sedu dlaku a da joj još 5 ne dođu u pomoć. Genetika, fakultet, posao, i svašta nešto su mi došli glave - i to u obliku sedih.

Prelomim i krenem u potragu za farbom, po mogućnosti u nijansi moje prirodne kose. Umesto da potražim pomoć frizera barem za prvi put, ja sam konsultovala internet i prodavce u parfimerijama. Imam neku odbojnost prema farbama koje se četkom nanose na kosu, možda zato što mi je duga kosa, a i imam utisak da su toliko jake da će mi izgoreti kosu (što naravno nema nikakve logike). 
Prvi izbor bila je Palette šejk farba. Osim da je laka za nanošenje, nemam ni reč hvale za ovaj proizvod. Zašto? Zato što: nebitno koji od tamnijih tonova da izaberete, svi ispadaju isto - tamno, skoro pa crno sa crvenim odsjajem. Naravno, trebalo mi je više meseci to da shvatim, jer sam isprobala više nijansi. 
Onda pređem na Garnier, koja je toliko jaka da mi je koren gde je bila nebojena kosa skroz požuteo, što još uvek pokušavam da neutrališem. 
A onda, kao prosvetljenje, dobijem nagradni tretman u obližnjem salonu. Odaberem farbanje Revlon farbama (morala da doplatim "nagradu" zbog ekstremno dugačke kose) i spasim stvar. Kombinacijom dve farbe, žuta nijansa je nestala, a krajnji rezultat približan mojoj prirodnoj boji. Ali, kao što rekoh, košta dosta da bi se održavalo svakog meseca, tako da sam opet potražila drugo rešenje. 
REVLON COLOR SILK - farba za kosu koja se može naći u parfimerijama koje drže Revlon proizvode (za sve devojke iz Niša - parfimerija u starom podzemnom prolazu, ulaz kod Ambasadora).

E za ovu farbu imam reči hvale. Imaju veliki izbor nijansi, verne uzorcima iz kataloga. Farba je tečna, i nanosi se utrljavanjem u kosu. Farba je u plastičnoj bočici, i meša se sa hidrogenom koji dobijate u maloj teglici. Hidrogen sipate u bočicu, mućkate nekoliko minuta da se sjedini sa farbom i spremno je za nanošenje. Špicasti vrh vam omogučava da proizvod uredno i lako nanesete na koren kose. Uz farbu dobijate najlon rukavice i balzam, koji divno miriše i čini kosu mekanom, sjajnom i lakom za raščešljavanje. 
Sviđa mi se to što farba ne "smrdi" na hemikalije, kao većina. Ne sadrži amonijak što je odlično, jer manje oštećuje kosu i ne isušuje je. Koža glave ostaje netaknuta, nema svraba ni peckanja. Ne ispira se, a boja je prirodna i na suncu nema narandžasti odsjaj. Nakon nanošenja, potrebno je da odstoji 20 min. i onda je isperete. Nema četki, posuda za farbu. Sve što vam treba je češalj i drugarica/mama voljna da vam masira glavu :)
Kosa mi je zdrava i jaka kao i pre farbanja, nema opadanja niti "slamastih" krajeva. Stvarno sam zadovoljna, i za sada nemam nameru da je menjam. 
Što se tiče metode farbanja: razdelite kosu po sredini - od čela do vrata. Utrljajte farbu u koren celom dužinom, zatim na levo ili desno krenite da delite kosu na manje pramenove istom linijom. Tako sve dok ne završite jednu polovinu. Zatim vratite kosu u početno stanje (razdeljenu po sredini), i krenite istom metodom da farbate drugu polovinu. Kada završite, začešljajte kosu unazad, odvojite tanke pramenove i krenite da farbate celu dužinu. Na kraju skupite šnalom u punđu i ostavite farbu da deluje. Evo nekoliko sličica da pojasne ovo što sam napisala: 

Eto, to je cela filozofija. Nisam profesionalac u ovome, ne razumem se previše u farbe i njihov sastav, ali ovo je kombinacija koja meni odgovara, i nadam se da će nekoj koristiti.
Pozzz...

16 коментара:

  1. Lepa ti je i prirodna boja, ali više mi se dopada ova na poslednjim slikama. :) Nisam se do sada farbala, i dalje furam prirodnu boju kose, sviđa mi se ovakva kakva je, a i obožavam je pa me je strah da pogrešim i da je oštetim. Ti si iz Niša, komšinice? :D

    ОдговориИзбриши
  2. Nekada davno sam imala iskustva sa njihovim farbama. Tacnije sa njima sam farbala mamu. I stvarno su odlicne. Sad smo presle na neku drugu farbu, evo, bas sam sinoc pisala o njoj :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Kako ti je dobra bojaaaaa!Moze jos koja slika konacne frizure?

      Избриши
    2. Hvala, drago mi je da ti se svidja. Ima jos slicica, nego nisam htela da udavim.

      Избриши
    3. Ma kapiram te,nego sam ono u wow fazonu da nisi napisala post mislila bih da ti je prirodna ovo boja bas je fino sve.

      Избриши
  3. Divna ti je boja <3
    Ja sam davno koristila njihove farbe i bile su mi ok, a sad vec godinama unazad verna sam L'orealu ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Tvoj komentar me je naterao da se vratim na tvoj zadnji post, i pogledam opet slike, jer nikad ne bih rekla da se farbas, barem na slikama izgleda prirodno. Nisam probala L'oreal, ali mi se tvoja boja stvarno svidja

      Избриши
  4. Lijepa je boja, a ja bih ubila za tako gustu kosu. :-)
    I dobro da nas vise pise o svojim iskustvima sa farbanjem, jer eto sta se desava- puhne nama da se farbamo, hocemo neku farbu da kupimo za kucno farbanje i ne znamo kako ce to primiti na nasu boju kose. Kada na internetu trazimo cesto nema utisaka, i postova, a na yt snimcima je cesto snimak ocajan pa se i ne vidi.
    Vidjeces moj novi post, opet sam se farbala i jos mi djavo ne da mira, ne znam ni sama koji mi je sledeci potez i boja. :-)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Slazem se, kad vec mnoge devojke traze pomoc na internetu, onda treba da se pise o tome. Ne znaci da ce nekome boja da odgovara u istoj meri, ali uvek je dobro i zanimljivo citati tudja iskustva.
      Jedva cekam da vidim kakva ti je boja ovog puta, i da li si zadovoljna. A za sledece poteze ne brigaj, covek mora da proba da bi znao da li je nesto lepo ili ne :)))))))))

      Избриши
  5. Ide se na zurke, follow the sun majica ;) Ili si promoterka :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hehe.. dobra moc zapazanja, ali nije ni jedno ni drugo Nisam promoterka, a ni tip za zurke. Dobila majicu na promociji u kaficu :)

      Избриши
  6. REVLON zakon. Nema greske. Jos na sve, njihov sampon i Uniq One maska.
    Pozdrav svima

    ОдговориИзбриши

button share
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kućni frizeraj: REVLON COLOR SILK


Nekoliko blogerki (npr. DiGolubović, SnowWhiteZdrava kosa) je pisalo o svom trnovitom putu ka pronalaženju idealne farbe za kosu. Pronašla sam se u njihovim mukama, jer sam imala dosta promašaja u postizanju prave nijanse.
Do pre nekoliko meseci, kosa mi je bila ekstremno duga - stepenasto ošišana, kako su mi u jednom salonu opisali kada sam se raspitivala za cenu farbanja. Imam gustu i jaku kosu, koja je prilično zdrava ako uzmemo u obzir stalno feniranje i stilizovanje presom/figarom. Jednog dana, kosa mi se namestila tako da mi je napred ostao samo prvi, najkraći stepen i tu se desio KLIK - ošišam se na pola dužine, malo ispod ramena. I bila je to jedna od boljih odluka što se kose tiče. Kosa mi je zdravija i sjajnija, a oblikovanje je lakše i brže.

E sada, boja! Moja prirodna boja je tamno pepeljasto smeđa (ako se to tako može opisati) i ni za šta je ne bih menjala. Odgovarala je mom tenu, i obrvama koje su prirodno guste i crne. Jedina stvar koja mi je dosadila je pramičak plavi na Mileninoj glavi :). Plavi, tj. beli pramen na desnoj strani, baš na profilu mi je povremeno bio slaba tačka, zato što kada zavežem kosu u konjski rep, ta strana mi se nikada nije sviđala (iako su svi oduševljeni time), a ni šiške nisam mogla kao čovek da isečem, jer je desna strana uvek bila svetlija i nekako šuplja. Tako da sam ga uvek krila i kamuflirala prebacivanjem kose na tu stranu. U tom predelu kosa mi je tanka i svilenkasta,što je bilo problem kod farbanja, jer je toliko tvrdoglav da se samo malo zafarba, i posle nekoliko pranja pobeli i vrati se na staro.

Prvi put sam se farbala u II razredu srednje škole, i to mogu nazvati najvećim promašajem u životu. Kada su mi svi govorili da imam divnu kosu i da mi to ne treba, ja sam bila pametna i u inat svima sama kupila Garnier farbu u nekoj med nijansi i sredila se. Srećom, dokaze imam samo u štampanoj varijanti, tako da se neću truditi da delim slike. Samo zamislite kako to stoji tamnim obrvama i trepavicama. Sreća broj dva je da sam i sa obrvama eksperimentisala u tom periodu, pa su bile tanke i ne toliko primetne.  :) Bilo, ne ponovilo se. Posle prvog farbanja, uvidela sam grešku, prefarbala se u tamno braon, i pustila da prirodna boja ponovo izraste. Tu sam sebi rekla da se neću farbati sve dok ne osedim. Prolazile godine (tačnije 6), a onda....
A onda sam osedela... :(((((((( Ne potpuno, ali taman toliko da više ne mogu da počupam jednu sedu dlaku a da joj još 5 ne dođu u pomoć. Genetika, fakultet, posao, i svašta nešto su mi došli glave - i to u obliku sedih.

Prelomim i krenem u potragu za farbom, po mogućnosti u nijansi moje prirodne kose. Umesto da potražim pomoć frizera barem za prvi put, ja sam konsultovala internet i prodavce u parfimerijama. Imam neku odbojnost prema farbama koje se četkom nanose na kosu, možda zato što mi je duga kosa, a i imam utisak da su toliko jake da će mi izgoreti kosu (što naravno nema nikakve logike). 
Prvi izbor bila je Palette šejk farba. Osim da je laka za nanošenje, nemam ni reč hvale za ovaj proizvod. Zašto? Zato što: nebitno koji od tamnijih tonova da izaberete, svi ispadaju isto - tamno, skoro pa crno sa crvenim odsjajem. Naravno, trebalo mi je više meseci to da shvatim, jer sam isprobala više nijansi. 
Onda pređem na Garnier, koja je toliko jaka da mi je koren gde je bila nebojena kosa skroz požuteo, što još uvek pokušavam da neutrališem. 
A onda, kao prosvetljenje, dobijem nagradni tretman u obližnjem salonu. Odaberem farbanje Revlon farbama (morala da doplatim "nagradu" zbog ekstremno dugačke kose) i spasim stvar. Kombinacijom dve farbe, žuta nijansa je nestala, a krajnji rezultat približan mojoj prirodnoj boji. Ali, kao što rekoh, košta dosta da bi se održavalo svakog meseca, tako da sam opet potražila drugo rešenje. 
REVLON COLOR SILK - farba za kosu koja se može naći u parfimerijama koje drže Revlon proizvode (za sve devojke iz Niša - parfimerija u starom podzemnom prolazu, ulaz kod Ambasadora).

E za ovu farbu imam reči hvale. Imaju veliki izbor nijansi, verne uzorcima iz kataloga. Farba je tečna, i nanosi se utrljavanjem u kosu. Farba je u plastičnoj bočici, i meša se sa hidrogenom koji dobijate u maloj teglici. Hidrogen sipate u bočicu, mućkate nekoliko minuta da se sjedini sa farbom i spremno je za nanošenje. Špicasti vrh vam omogučava da proizvod uredno i lako nanesete na koren kose. Uz farbu dobijate najlon rukavice i balzam, koji divno miriše i čini kosu mekanom, sjajnom i lakom za raščešljavanje. 
Sviđa mi se to što farba ne "smrdi" na hemikalije, kao većina. Ne sadrži amonijak što je odlično, jer manje oštećuje kosu i ne isušuje je. Koža glave ostaje netaknuta, nema svraba ni peckanja. Ne ispira se, a boja je prirodna i na suncu nema narandžasti odsjaj. Nakon nanošenja, potrebno je da odstoji 20 min. i onda je isperete. Nema četki, posuda za farbu. Sve što vam treba je češalj i drugarica/mama voljna da vam masira glavu :)
Kosa mi je zdrava i jaka kao i pre farbanja, nema opadanja niti "slamastih" krajeva. Stvarno sam zadovoljna, i za sada nemam nameru da je menjam. 
Što se tiče metode farbanja: razdelite kosu po sredini - od čela do vrata. Utrljajte farbu u koren celom dužinom, zatim na levo ili desno krenite da delite kosu na manje pramenove istom linijom. Tako sve dok ne završite jednu polovinu. Zatim vratite kosu u početno stanje (razdeljenu po sredini), i krenite istom metodom da farbate drugu polovinu. Kada završite, začešljajte kosu unazad, odvojite tanke pramenove i krenite da farbate celu dužinu. Na kraju skupite šnalom u punđu i ostavite farbu da deluje. Evo nekoliko sličica da pojasne ovo što sam napisala: 

Eto, to je cela filozofija. Nisam profesionalac u ovome, ne razumem se previše u farbe i njihov sastav, ali ovo je kombinacija koja meni odgovara, i nadam se da će nekoj koristiti.
Pozzz...

16 коментара:

  1. Lepa ti je i prirodna boja, ali više mi se dopada ova na poslednjim slikama. :) Nisam se do sada farbala, i dalje furam prirodnu boju kose, sviđa mi se ovakva kakva je, a i obožavam je pa me je strah da pogrešim i da je oštetim. Ti si iz Niša, komšinice? :D

    ОдговориИзбриши
  2. Nekada davno sam imala iskustva sa njihovim farbama. Tacnije sa njima sam farbala mamu. I stvarno su odlicne. Sad smo presle na neku drugu farbu, evo, bas sam sinoc pisala o njoj :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Kako ti je dobra bojaaaaa!Moze jos koja slika konacne frizure?

      Избриши
    2. Hvala, drago mi je da ti se svidja. Ima jos slicica, nego nisam htela da udavim.

      Избриши
    3. Ma kapiram te,nego sam ono u wow fazonu da nisi napisala post mislila bih da ti je prirodna ovo boja bas je fino sve.

      Избриши
  3. Divna ti je boja <3
    Ja sam davno koristila njihove farbe i bile su mi ok, a sad vec godinama unazad verna sam L'orealu ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Tvoj komentar me je naterao da se vratim na tvoj zadnji post, i pogledam opet slike, jer nikad ne bih rekla da se farbas, barem na slikama izgleda prirodno. Nisam probala L'oreal, ali mi se tvoja boja stvarno svidja

      Избриши
  4. Lijepa je boja, a ja bih ubila za tako gustu kosu. :-)
    I dobro da nas vise pise o svojim iskustvima sa farbanjem, jer eto sta se desava- puhne nama da se farbamo, hocemo neku farbu da kupimo za kucno farbanje i ne znamo kako ce to primiti na nasu boju kose. Kada na internetu trazimo cesto nema utisaka, i postova, a na yt snimcima je cesto snimak ocajan pa se i ne vidi.
    Vidjeces moj novi post, opet sam se farbala i jos mi djavo ne da mira, ne znam ni sama koji mi je sledeci potez i boja. :-)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Slazem se, kad vec mnoge devojke traze pomoc na internetu, onda treba da se pise o tome. Ne znaci da ce nekome boja da odgovara u istoj meri, ali uvek je dobro i zanimljivo citati tudja iskustva.
      Jedva cekam da vidim kakva ti je boja ovog puta, i da li si zadovoljna. A za sledece poteze ne brigaj, covek mora da proba da bi znao da li je nesto lepo ili ne :)))))))))

      Избриши
  5. Ide se na zurke, follow the sun majica ;) Ili si promoterka :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hehe.. dobra moc zapazanja, ali nije ni jedno ni drugo Nisam promoterka, a ni tip za zurke. Dobila majicu na promociji u kaficu :)

      Избриши
  6. REVLON zakon. Nema greske. Jos na sve, njihov sampon i Uniq One maska.
    Pozdrav svima

    ОдговориИзбриши