My make-up brushes

Kažu da bez alata nema zanata. A ja se bogami toga pridržavam obema rukama. Četkice i ja imamo vezu kao kao Golum i prsten - my precious
Nekom je možda mala, nekome suvišna, ali meni je moja kolekcija veoma draga i planiram da je obogatim sa još nekoliko komada u skorije vreme.

U ovom postu nećete naći skupe i HE četkice, ali svakako dobre i kvalitetne za cenu vrlo realnu i pristupačnu. Nikada ne bih dala više od hiljadu dinara za četku (osim za onu Blush najveću koju planiram u narednim danima ali mislim da ni ona ne prelazi trocifreni iznos) jer mi takve ne trebaju za kućnu upotrebu. Da sam u nekim profesionalnim vodama sigurno bih drugačije razmišljala, ali trenutno mi takav luksuz nije prioritet.
Na samom početku tu su 4 futrole za četke koje sam uglavnom dobila u okviru seta, osim ove Essence lila kojoj jednostavno nisam mogla da odolim u trenucima lova na Bloom me up kolekciju.

ESSENCE (BLOOM ME UP) - presladak dizajn, čvrst i kvalitetan materijal, ima prostora za 6 četkica a preko njih ide poklopac koji štiti unutrašnjost od prljanja. Ne znam da li ih još ima u prodaji, jer su bile deo limitirane Bloom me up kolekcije, po ceni od oko 600din.

FRAULEIN futrola koja je deo seta četkica naručenog sa Amazona za nekih 10e . Ima dosta prostora, metalik sive boje i materijal koji se lako čisti i ne upija fleke. Kada se sklopi izgleda kao tašnica. Retko je koristim jer obično ne nosim sve četkice sa sobom, ali sačekaće svojih 5min. :)

AURA futrola za tri četkice, takođe u setu. Kupila sam ovaj set pre 100 godina, po ceni od 500 din i dobila tečni puder gratis. Puder je bio blagorečeno nikakav, ali četkice i futrola traju, uz često pranje i maltretranje. Ima ga još u prodaji, pa ako vam treba velika četka za puder i dve male za blendanje, go for it!

Rolnica uz ECOTOOLS četkice. Poput peškirića sa pet pregrada koji možete da srolate i ubacite u torbu. Ova krpica je izdržala zilion pranja u mašini i nije mrdnula.

A sada prelazimo na četkice, prvo na one za oči. Neke su više neke manje dobre, ali svakako upotrebljive jer sam one koje su me razočarale bacila.


Od istog "brenda" najviše imam ovih Fraulein četkica sa Amazona koje sam poručila pre dve godine. Iskreno, zbog njih sam shvatila da ovako veliki setovi nisu vredni ulaganja jer dobijete manje više iste četkice. Sve su od sintetičke dlake, ravne i pločaste tako da ih uglavnom koristim za ajlajner, masne senke, glitter, korektor, i ostale razmazive proizvode :) Bitno je da se ne linjaju pri pranju i ne gube oblik.


četkica za ruž
Mini ECOTOOLS  - gusto zbijena dlaka, vrlo nežna i prijatna u dodiru sa kapkom. Koristim ih ne tako često samo zato što se uvek uguraju među one veće pa ih ne primetim, ali uglavnom mi služe za masne senke i detaljnije popravke korektorom. Ako se ne varam, cena seta je oko 400din.


ECOTOOLS ravna i koso sečena četkica. Obe odlične i često ih koristim. Ravnu za senke a koso sečenu za definisanje linije oka, razmazivanje olovke, retko za gel ajlajner (žao mi da je mažem toliko :)

Jedne od novijih su i Blush četkice koje sam dugo želela, a kupovinom ove dve se samo pokrenula lavina da uzmem još koju. Prva na listi je ona ogromna za puder u prahu. 12A je bucmasta četkica podjednako zgodna za korektor i za blendanje, a 16B je ravna, kratka i idealna za nanošenje senke kako po celom kapku, tako i na delikatnijim mestima kao što je unutrašnji ugao oka ili ispod donje linije trepavica. Koštaju oko 180din.

Essence Bloom me up četkice za senku. Kolekcionarski duh je isplivao na površinu kada sam 3 dana za redom obilazila 5 Lilly objekta u Nišu da skupim celu kolekciju. Upornost se ogleda u tome da je jedna došla čak iz Aleksinca (hvala Kikito). Ove dve su sintetičke, očigledno preslatkog dizajna i lepih boja. Kvalitetno su odrađene i lako se održavaju iako je dlaka svetle boje.
Još dve Essence četkice koje svakodnevno koristim,  a one i dalje izgledaju kao nove. Ljubičasta je idealna za pregib oka, dok pink koristim za nanošenje senke. Pink ima malo oštriju dlaku, pa ne treba puno pritiskati da ne bi za sobom povlačila senku. U svakom slučaju, odlične. I vrlo su pristupačne, svaka od njih košta nekih 170din.

UBU No.30 smudger brush - za razmazivanje ajlajnera ili nanošenje senke uz koren trepavica. U tu svrhu, stvarno odlična. Kratka i zbijena dlaka daje preciznost i pristup uz samu liniju trepavica, a efekat je super. Može se kupiti u DM-u po ceni od oko 200din.

Još jedan antikvitet u kolekciji. Kupljena pre nekoliko godina i ostala ista kao po otvaranju. Dvostrana Studio Basics četkica, gde se sa jedne strane nalazi fiksirana četkica a na drugom kraju se mogu menjati sunđerasti aplikatori. Ravna četka od jako prijatne dlake mi je ultimativni favorit za nanošenje senke. Jednostavno, treba vam. Cena je oko 200din i kupljena je u DM-u.

Iz gore pomenute futrole i seta uz koju sam je dobila, ovo su Aura četkice koje broje isto onoliko godina kao i Studio Basics, i podjednako često ih koristim (čitaj: svaki dan). Prirodna dlaka, lake za održavanje, ne linjaju se. Ova veća je pogodna kako za blendanje tako i za nanošenje senke preko celog kapka, dok je ova manja nešto poput one namenjene za prebig oka. Ima ih i dalje u prodaji, uz nove Aura četkice pa ih pogledajte uživo.

Jedina pufnasta četkica koju imam je ova iz Oriflame-a, kupljena sasvim slučajno ali radi odličan posao. Ne znam cenu ni da li je još uvek ima u ponudi, što sam govori koliko je stara. Ne linja se i dlaka je jako prijatna.

I evo nas kod četki za lice. Njih imam nešto manje i ne koristim ih sve u svrhu kojoj su namenjene, ali ne zaslužuju ništa manje pažnje od ostalih.



Ostatak Essence Bloom me up familije. Ravno sečena tvor četka, sunđerče "on a stick" i velika četka za puder/rumenilo. Sve tri su jako kvalitetne i nežne, a složićemo se da su neodoljive. Ne linjaju se i lake su za održavanje, s tim što sa sunđerčićem morate biti pažljive pri pranju da se ne bi vremenom izvukao iz drške. Za sada nemam problema. 


Putnik iz Aleksinca :D


ECOTOOLS četka za rumenilo - jedna od prvih kvalitetnijih koje sam kupila u setu. Možete je naći i samostalno u prodaji po ceni od 600din. Jako dobra četka, kao i sve Ecotools, svakako vredna pažnje.


Avon četka za bronzer koju ste videli u nedavnom postu Šta ima novo#4. Jako dobra četkica, čvrsta i kvalitetna, jedno prijatno iznenađenje iz kataloške ponude. Sklapa se i nosim je sa sobom u torbi. Redovna cena je oko 650din, ali možete je kupiti na sniženju po dosta nižoj ceni.

Još jedna Oriflame četka iz naftalina, tzv. lepezica. Imala sam sličnu iz Fraulein seta ali je nestala u akciji. Ova nije ništa spektakularno ali dobro dođe kada želi da stavim diskretni trag rumenila ili hajlajtera.

Ova četkica je dosta stara, mislim da je Avon u pitanju. Koristim je za rumenilo ponekad, ali ove druge su je bacile u senku. U svakom slučaju nije loša, preživala je stotinak pranja i ostala neoštećena.


Treći član već pomenutog Aura seta, velika četka za puder/rumenilo. Nežna i kvalitena, lepo nanosi proizvod i ne linja se. Sve u svemu, jako sa zadovoljna njome.


Ebelin ravno sečena četka za tečni puder. Gusto zbijene sintetičke dlačice lepo razmazuju puder, ali je potrebno više vremena kako bi se izbegli tragovi i linijice po licu, a zahtevna je po pitanju pranja. Nije loša, ali ni neophodna. Možete je naći u DM-u, cena je nešto manje od 500din.

Iako je došla uz Candy Floss rumenilo (detaljnije), ovu četkicu sam priključila kolekciji zato što mi dobro dođe za ostala rumenia i bronzer ponekad. 

I za kraj, još nekoliko sličnih četkica iz Frauline seta. Dve pufnaste za puder/rumenilo, jedna ravna za tečni puder/korektor i jedna pufnasta koso sečena za konturisanje. Najviše koristim ovu poslednju, dok ostale priskaču u pomoć ako su ove druge u datom trenutku neoprane. 

Nadam se da vas nije ugušio ovaj post u slikama, i da ste našli neki koristan predlog ukoliko tragate za četkicama.
Podsećam vas na improvizovanu vešalicu za četkice koju često koristim za sušenje četkica - LINK
Da li sve vi kolekcionar po pitanju kozmetike, i koja je vaša slaba tačka pri kupovini?

21 коментар:

  1. Анониман1. јул 2014. 14:43

    Jao ja imam bas dosta ruzeva,i stalno ih kupujem i dalje.

    ОдговориИзбриши
  2. Bas simpaticna i slatko uredjena kolekcija kistova <3
    Mamite me opasno sa Aura stvarcicama, vidjeti cu da nesto isprobam.
    Kolekcionar sam itekako, mozda cudno ali lakovi za nokte su mi slabost :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala, Selma. Aura je jedan od onih brendova koji se u tisini, vremenom, polaku razvijaju i iznenadjuju. Nove cetkice jos nisam probala, ali mogu da pretpostavim da su kvalitetne cim su se ove prve pokazale dobro. Daj ima sansu :D
      A za tvoju kolekciju bih nagadjala da je ipak sminka u pitanju :)

      Избриши
  3. Ne mogu da ne primetim kako si ti sve ovo divno aranzirala :)) Ja kupila najogromniji set od kozje dlake na koji sam naletela, tome prikljucila par Aurinih (preporuka za cetku za tecni puder) i neke sto sam dovukla iz Grcke i sad sam bar 2-3 godine mirna :))
    Ja sam inace sakupljac olovaka za oci :)))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Drago mi je da se trud isplatio, hvala <3
      Sad kad tako kazes, moracu da obratim paznju na tu za tecni puder, takvih najmanje imam :D
      A olovke za oci uvek zanemarujem kad obnavljam sminku, tako da ako imas koju preporuku iz te sfere, nabaci.

      Избриши
  4. Lepa kolekcija moram priznati i ne tako mala :) Za naše amaterske poduhvate je sasvim dovoljna ;) Lidija

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala, Lido. Nije mala, ali draga i nikad dovoljna. Mada cesto koristim prste da skratim postupak. Ali sta cu kad volim :D

      Избриши
  5. Kolkecija na niovu! Meni je tako krivo sto nisam mogla nigde da nahvatam te cetkice od essence, prelepe su! :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. :) Hvala, drago mi je da su moje lepotice zasijale. Za essence te razumem, ja sam razvijala strategiju da ih sve pokupim. Preskocila sam onu koso secenu za obrve i uvijac, ali ove sam morala da imam samo zbog lepote.

      Избриши
  6. Prelijepa kolekcija :-) Ja za sad imam oko 6,7 četkica ali polako i sigurno proširujem kolekciju :-)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala, Ema. 6,7 je isto puno, mada vremenom ne primetis kako se ta cifra lagano uvecava a tebi treba sve vise prostora da ih slozis i vremena da ih operes :)

      Избриши
  7. Kolekcionarka sam i imam 1231354543135543 kistova, a najluđe od svega je, uvijek koristim njih tek nekoliko, a zapravo, najviše od svega koristim svoje prste. :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Eto nekoga ko me razume, iako mi ova deset prsta mogu zameniti pola ovih sto imam jer mi tako nekako najbrze :D

      Избриши
  8. Odlicna kolekcija, medjutim, meni se velika Aurina cetka uopste ne dopada. Moram da kupim Blush 32, tolikoo hvaljenu. :- )

    ОдговориИзбриши
  9. Анониман2. јул 2014. 04:56

    Fenomenalan post Milena,divne slike! Uz blogove sam se navukla na cetke i sad ih imam otprilike koliko i ti,mogu da ti preporucim Impala cetke-odlicne a vrlo pristupacne,imas ih u Starom podzemnom.Dobre su mi i Essence,Aura i pojedine Studio Basics.A u kolekciji najvise imam senki i olovaka za oci,a tu su negde i ruzevi.Eh,sta mi rade beauty blogovi :D Kristina

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno :***
      Blogovi i recenzije su okidac za mnoge kupovine, kao sto ce biti i ovaj tvoj komentar za Impala cetkice za koje nisam znala a sad moram da potrazim. Nadam se da pogadjam radnju na koju mislis, gde na svaka 5 dana zalutam i iskopam nesto, samo cetkice ocigledno nisam trazila kod njih.

      Избриши
    2. Koja radnja? :D Kako se kreću cene Impala četkica? :D Obavestite i meneee :D

      Избриши
  10. E ovo ja zovem odličan post. Meni, početnici, je post bio jako koristan! Hvala! :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno Tara, drago mi je ako sam uspela da pomognem u izboru. Skoro sve od ovih cetkica u dostupne kod nas, i jos uvek u prodaji, tako da se nadam da ces uspeti da pronadjes ono sto ti treba. :**

      Избриши
  11. Ovaj tvoj post o cetkicama sam izvrtela sigurno jedno 5-6 puta! :D Odnedavno sam pocela da obracam paznju na "alatke za sminkanje" i stvarno vise sminkanje ne mogu da zamislim bez njih! Kako sam krenula da ih skupljam, prve su mi Blush...i, nekako uvek neka fali, cudno! ;) I, tako sam ja postala (polako, ali sigurno) manijak za tim slatkim malim (i, velikim) cetkicama! Sto bi rekli nasi klinci: mwa! <3

    ОдговориИзбриши

button share
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My make-up brushes

Kažu da bez alata nema zanata. A ja se bogami toga pridržavam obema rukama. Četkice i ja imamo vezu kao kao Golum i prsten - my precious
Nekom je možda mala, nekome suvišna, ali meni je moja kolekcija veoma draga i planiram da je obogatim sa još nekoliko komada u skorije vreme.

U ovom postu nećete naći skupe i HE četkice, ali svakako dobre i kvalitetne za cenu vrlo realnu i pristupačnu. Nikada ne bih dala više od hiljadu dinara za četku (osim za onu Blush najveću koju planiram u narednim danima ali mislim da ni ona ne prelazi trocifreni iznos) jer mi takve ne trebaju za kućnu upotrebu. Da sam u nekim profesionalnim vodama sigurno bih drugačije razmišljala, ali trenutno mi takav luksuz nije prioritet.
Na samom početku tu su 4 futrole za četke koje sam uglavnom dobila u okviru seta, osim ove Essence lila kojoj jednostavno nisam mogla da odolim u trenucima lova na Bloom me up kolekciju.

ESSENCE (BLOOM ME UP) - presladak dizajn, čvrst i kvalitetan materijal, ima prostora za 6 četkica a preko njih ide poklopac koji štiti unutrašnjost od prljanja. Ne znam da li ih još ima u prodaji, jer su bile deo limitirane Bloom me up kolekcije, po ceni od oko 600din.

FRAULEIN futrola koja je deo seta četkica naručenog sa Amazona za nekih 10e . Ima dosta prostora, metalik sive boje i materijal koji se lako čisti i ne upija fleke. Kada se sklopi izgleda kao tašnica. Retko je koristim jer obično ne nosim sve četkice sa sobom, ali sačekaće svojih 5min. :)

AURA futrola za tri četkice, takođe u setu. Kupila sam ovaj set pre 100 godina, po ceni od 500 din i dobila tečni puder gratis. Puder je bio blagorečeno nikakav, ali četkice i futrola traju, uz često pranje i maltretranje. Ima ga još u prodaji, pa ako vam treba velika četka za puder i dve male za blendanje, go for it!

Rolnica uz ECOTOOLS četkice. Poput peškirića sa pet pregrada koji možete da srolate i ubacite u torbu. Ova krpica je izdržala zilion pranja u mašini i nije mrdnula.

A sada prelazimo na četkice, prvo na one za oči. Neke su više neke manje dobre, ali svakako upotrebljive jer sam one koje su me razočarale bacila.


Od istog "brenda" najviše imam ovih Fraulein četkica sa Amazona koje sam poručila pre dve godine. Iskreno, zbog njih sam shvatila da ovako veliki setovi nisu vredni ulaganja jer dobijete manje više iste četkice. Sve su od sintetičke dlake, ravne i pločaste tako da ih uglavnom koristim za ajlajner, masne senke, glitter, korektor, i ostale razmazive proizvode :) Bitno je da se ne linjaju pri pranju i ne gube oblik.


četkica za ruž
Mini ECOTOOLS  - gusto zbijena dlaka, vrlo nežna i prijatna u dodiru sa kapkom. Koristim ih ne tako često samo zato što se uvek uguraju među one veće pa ih ne primetim, ali uglavnom mi služe za masne senke i detaljnije popravke korektorom. Ako se ne varam, cena seta je oko 400din.


ECOTOOLS ravna i koso sečena četkica. Obe odlične i često ih koristim. Ravnu za senke a koso sečenu za definisanje linije oka, razmazivanje olovke, retko za gel ajlajner (žao mi da je mažem toliko :)

Jedne od novijih su i Blush četkice koje sam dugo želela, a kupovinom ove dve se samo pokrenula lavina da uzmem još koju. Prva na listi je ona ogromna za puder u prahu. 12A je bucmasta četkica podjednako zgodna za korektor i za blendanje, a 16B je ravna, kratka i idealna za nanošenje senke kako po celom kapku, tako i na delikatnijim mestima kao što je unutrašnji ugao oka ili ispod donje linije trepavica. Koštaju oko 180din.

Essence Bloom me up četkice za senku. Kolekcionarski duh je isplivao na površinu kada sam 3 dana za redom obilazila 5 Lilly objekta u Nišu da skupim celu kolekciju. Upornost se ogleda u tome da je jedna došla čak iz Aleksinca (hvala Kikito). Ove dve su sintetičke, očigledno preslatkog dizajna i lepih boja. Kvalitetno su odrađene i lako se održavaju iako je dlaka svetle boje.
Još dve Essence četkice koje svakodnevno koristim,  a one i dalje izgledaju kao nove. Ljubičasta je idealna za pregib oka, dok pink koristim za nanošenje senke. Pink ima malo oštriju dlaku, pa ne treba puno pritiskati da ne bi za sobom povlačila senku. U svakom slučaju, odlične. I vrlo su pristupačne, svaka od njih košta nekih 170din.

UBU No.30 smudger brush - za razmazivanje ajlajnera ili nanošenje senke uz koren trepavica. U tu svrhu, stvarno odlična. Kratka i zbijena dlaka daje preciznost i pristup uz samu liniju trepavica, a efekat je super. Može se kupiti u DM-u po ceni od oko 200din.

Još jedan antikvitet u kolekciji. Kupljena pre nekoliko godina i ostala ista kao po otvaranju. Dvostrana Studio Basics četkica, gde se sa jedne strane nalazi fiksirana četkica a na drugom kraju se mogu menjati sunđerasti aplikatori. Ravna četka od jako prijatne dlake mi je ultimativni favorit za nanošenje senke. Jednostavno, treba vam. Cena je oko 200din i kupljena je u DM-u.

Iz gore pomenute futrole i seta uz koju sam je dobila, ovo su Aura četkice koje broje isto onoliko godina kao i Studio Basics, i podjednako često ih koristim (čitaj: svaki dan). Prirodna dlaka, lake za održavanje, ne linjaju se. Ova veća je pogodna kako za blendanje tako i za nanošenje senke preko celog kapka, dok je ova manja nešto poput one namenjene za prebig oka. Ima ih i dalje u prodaji, uz nove Aura četkice pa ih pogledajte uživo.

Jedina pufnasta četkica koju imam je ova iz Oriflame-a, kupljena sasvim slučajno ali radi odličan posao. Ne znam cenu ni da li je još uvek ima u ponudi, što sam govori koliko je stara. Ne linja se i dlaka je jako prijatna.

I evo nas kod četki za lice. Njih imam nešto manje i ne koristim ih sve u svrhu kojoj su namenjene, ali ne zaslužuju ništa manje pažnje od ostalih.



Ostatak Essence Bloom me up familije. Ravno sečena tvor četka, sunđerče "on a stick" i velika četka za puder/rumenilo. Sve tri su jako kvalitetne i nežne, a složićemo se da su neodoljive. Ne linjaju se i lake su za održavanje, s tim što sa sunđerčićem morate biti pažljive pri pranju da se ne bi vremenom izvukao iz drške. Za sada nemam problema. 


Putnik iz Aleksinca :D


ECOTOOLS četka za rumenilo - jedna od prvih kvalitetnijih koje sam kupila u setu. Možete je naći i samostalno u prodaji po ceni od 600din. Jako dobra četka, kao i sve Ecotools, svakako vredna pažnje.


Avon četka za bronzer koju ste videli u nedavnom postu Šta ima novo#4. Jako dobra četkica, čvrsta i kvalitetna, jedno prijatno iznenađenje iz kataloške ponude. Sklapa se i nosim je sa sobom u torbi. Redovna cena je oko 650din, ali možete je kupiti na sniženju po dosta nižoj ceni.

Još jedna Oriflame četka iz naftalina, tzv. lepezica. Imala sam sličnu iz Fraulein seta ali je nestala u akciji. Ova nije ništa spektakularno ali dobro dođe kada želi da stavim diskretni trag rumenila ili hajlajtera.

Ova četkica je dosta stara, mislim da je Avon u pitanju. Koristim je za rumenilo ponekad, ali ove druge su je bacile u senku. U svakom slučaju nije loša, preživala je stotinak pranja i ostala neoštećena.


Treći član već pomenutog Aura seta, velika četka za puder/rumenilo. Nežna i kvalitena, lepo nanosi proizvod i ne linja se. Sve u svemu, jako sa zadovoljna njome.


Ebelin ravno sečena četka za tečni puder. Gusto zbijene sintetičke dlačice lepo razmazuju puder, ali je potrebno više vremena kako bi se izbegli tragovi i linijice po licu, a zahtevna je po pitanju pranja. Nije loša, ali ni neophodna. Možete je naći u DM-u, cena je nešto manje od 500din.

Iako je došla uz Candy Floss rumenilo (detaljnije), ovu četkicu sam priključila kolekciji zato što mi dobro dođe za ostala rumenia i bronzer ponekad. 

I za kraj, još nekoliko sličnih četkica iz Frauline seta. Dve pufnaste za puder/rumenilo, jedna ravna za tečni puder/korektor i jedna pufnasta koso sečena za konturisanje. Najviše koristim ovu poslednju, dok ostale priskaču u pomoć ako su ove druge u datom trenutku neoprane. 

Nadam se da vas nije ugušio ovaj post u slikama, i da ste našli neki koristan predlog ukoliko tragate za četkicama.
Podsećam vas na improvizovanu vešalicu za četkice koju često koristim za sušenje četkica - LINK
Da li sve vi kolekcionar po pitanju kozmetike, i koja je vaša slaba tačka pri kupovini?

21 коментар:

  1. Анониман1. јул 2014. 14:43

    Jao ja imam bas dosta ruzeva,i stalno ih kupujem i dalje.

    ОдговориИзбриши
  2. Bas simpaticna i slatko uredjena kolekcija kistova <3
    Mamite me opasno sa Aura stvarcicama, vidjeti cu da nesto isprobam.
    Kolekcionar sam itekako, mozda cudno ali lakovi za nokte su mi slabost :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala, Selma. Aura je jedan od onih brendova koji se u tisini, vremenom, polaku razvijaju i iznenadjuju. Nove cetkice jos nisam probala, ali mogu da pretpostavim da su kvalitetne cim su se ove prve pokazale dobro. Daj ima sansu :D
      A za tvoju kolekciju bih nagadjala da je ipak sminka u pitanju :)

      Избриши
  3. Ne mogu da ne primetim kako si ti sve ovo divno aranzirala :)) Ja kupila najogromniji set od kozje dlake na koji sam naletela, tome prikljucila par Aurinih (preporuka za cetku za tecni puder) i neke sto sam dovukla iz Grcke i sad sam bar 2-3 godine mirna :))
    Ja sam inace sakupljac olovaka za oci :)))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Drago mi je da se trud isplatio, hvala <3
      Sad kad tako kazes, moracu da obratim paznju na tu za tecni puder, takvih najmanje imam :D
      A olovke za oci uvek zanemarujem kad obnavljam sminku, tako da ako imas koju preporuku iz te sfere, nabaci.

      Избриши
  4. Lepa kolekcija moram priznati i ne tako mala :) Za naše amaterske poduhvate je sasvim dovoljna ;) Lidija

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala, Lido. Nije mala, ali draga i nikad dovoljna. Mada cesto koristim prste da skratim postupak. Ali sta cu kad volim :D

      Избриши
  5. Kolkecija na niovu! Meni je tako krivo sto nisam mogla nigde da nahvatam te cetkice od essence, prelepe su! :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. :) Hvala, drago mi je da su moje lepotice zasijale. Za essence te razumem, ja sam razvijala strategiju da ih sve pokupim. Preskocila sam onu koso secenu za obrve i uvijac, ali ove sam morala da imam samo zbog lepote.

      Избриши
  6. Prelijepa kolekcija :-) Ja za sad imam oko 6,7 četkica ali polako i sigurno proširujem kolekciju :-)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala, Ema. 6,7 je isto puno, mada vremenom ne primetis kako se ta cifra lagano uvecava a tebi treba sve vise prostora da ih slozis i vremena da ih operes :)

      Избриши
  7. Kolekcionarka sam i imam 1231354543135543 kistova, a najluđe od svega je, uvijek koristim njih tek nekoliko, a zapravo, najviše od svega koristim svoje prste. :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Eto nekoga ko me razume, iako mi ova deset prsta mogu zameniti pola ovih sto imam jer mi tako nekako najbrze :D

      Избриши
  8. Odlicna kolekcija, medjutim, meni se velika Aurina cetka uopste ne dopada. Moram da kupim Blush 32, tolikoo hvaljenu. :- )

    ОдговориИзбриши
  9. Анониман2. јул 2014. 04:56

    Fenomenalan post Milena,divne slike! Uz blogove sam se navukla na cetke i sad ih imam otprilike koliko i ti,mogu da ti preporucim Impala cetke-odlicne a vrlo pristupacne,imas ih u Starom podzemnom.Dobre su mi i Essence,Aura i pojedine Studio Basics.A u kolekciji najvise imam senki i olovaka za oci,a tu su negde i ruzevi.Eh,sta mi rade beauty blogovi :D Kristina

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno :***
      Blogovi i recenzije su okidac za mnoge kupovine, kao sto ce biti i ovaj tvoj komentar za Impala cetkice za koje nisam znala a sad moram da potrazim. Nadam se da pogadjam radnju na koju mislis, gde na svaka 5 dana zalutam i iskopam nesto, samo cetkice ocigledno nisam trazila kod njih.

      Избриши
    2. Koja radnja? :D Kako se kreću cene Impala četkica? :D Obavestite i meneee :D

      Избриши
  10. E ovo ja zovem odličan post. Meni, početnici, je post bio jako koristan! Hvala! :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno Tara, drago mi je ako sam uspela da pomognem u izboru. Skoro sve od ovih cetkica u dostupne kod nas, i jos uvek u prodaji, tako da se nadam da ces uspeti da pronadjes ono sto ti treba. :**

      Избриши
  11. Ovaj tvoj post o cetkicama sam izvrtela sigurno jedno 5-6 puta! :D Odnedavno sam pocela da obracam paznju na "alatke za sminkanje" i stvarno vise sminkanje ne mogu da zamislim bez njih! Kako sam krenula da ih skupljam, prve su mi Blush...i, nekako uvek neka fali, cudno! ;) I, tako sam ja postala (polako, ali sigurno) manijak za tim slatkim malim (i, velikim) cetkicama! Sto bi rekli nasi klinci: mwa! <3

    ОдговориИзбриши